Moldovenii tot mai des efectuează plăți prin intermediul cardurilor bancare. Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță că în ultimii patru ani se manifestă o tendință constantă de creștere a numărului plăților fără numerar, cu peste 50% anual.

Astfel, pe parcursul anului 2019, prin intermediul cardurilor de plată au fost efectuate circa 37 de milioane de plăți fără numerar, în creștere cu 57 procente față de 2018 și circa 28 de milioane retrageri de numerar, în creștere cu 6 la sută față de 2018.

În 2019, plățile fără numerar au avut o pondere de 57 la sută în numărul total al operațiunilor efectuate în Republica Moldova cu cardurile emise în țară.

Potrivit BNM, din punctul de vedere al valorii operațiunilor, ponderea plăților fără numerar a fost de 17 procente. 

Foto: Facebook BNM

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!