/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/GRAFIC/ Tot mai mulți moldoveni efectuează plăți cu cardul bancar. Ultimele date prezentate de BNM

missing
23 aprilie 2020, ora 12:32

Moldovenii tot mai des efectuează plăți prin intermediul cardurilor bancare. Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță că în ultimii patru ani se manifestă o tendință constantă de creștere a numărului plăților fără numerar, cu peste 50% anual.

Astfel, pe parcursul anului 2019, prin intermediul cardurilor de plată au fost efectuate circa 37 de milioane de plăți fără numerar, în creștere cu 57 procente față de 2018 și circa 28 de milioane retrageri de numerar, în creștere cu 6 la sută față de 2018.

În 2019, plățile fără numerar au avut o pondere de 57 la sută în numărul total al operațiunilor efectuate în Republica Moldova cu cardurile emise în țară.

Potrivit BNM, din punctul de vedere al valorii operațiunilor, ponderea plăților fără numerar a fost de 17 procente. 

Foto: Facebook BNM

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram