Prim-ministrul Ion Chicu a fost întrebat în plenul Parlamentului de deputatul Andrian Candu cine a făcut parte din echipa Guvernului care a negociat acordul de împrumut din Federația Rusă, dar nu a răspuns concret la întrebarea legislatorului.

„Acordul a fost negociat de Guvernul R. Moldova și aveți în față un acord semnat în interesul R. Moldova”, a fost răspunsul evaziv al premierului.

„V-am întrebat cine este și care este această echipă ca să știe o țară întreagă pe cine să tragă de urechi peste o anumită perioadă de timp”, a comentat Andrian Candu, fiind nemulțumit de răspunsul premierului.

Anterior, și ministrul Finanțelor a evitat să spună concret cine a negociat acordul de împrumut din Rusia, fiind întrebat despre acest lucru la ședința Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

Opoziția a atenționat asupra mai multor prevederi din acord care ar fi periculoase și în detrimentul R. Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!