/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

R. Moldova mai are un credit angajat din Rusia cu suma restantă de 30 de milioane de dolari

missing
23 aprilie 2020, ora 11:48

Republica Moldova  are în prezent un credit de stat angajat de la Federația Rusă cu o sumă restantă de 30 de milioane de dolari, iar rata dobânzii este cu mult peste 2%. Despre asta a anunțat premierul Ion Chicu la ședința Parlamentului unde se discută acum proiectul de ratificare a acordului de împrumut din Rusia, semnat recent la Moscova și care este catalogat de opoziție ca fiind unul periculos.

„Avem alt credit de stat cu suma restantă de 30 de milioane de dolari. Nu-i nimic strașnic. Noi ne respectăm obligațiunile…. Eu cred că dacă o să ajungem la acea zi fericită când o să avem bani, noi și pe acest credit o să-l întoarcem”, a spus Ion Chicu.

Premierul afirmă că Ministerul Finanțelor, pe parcursul anului trecut, a convertit creditele externe în diferite valute, ceea ce a permis statului să facă economii de 90 de milioane de lei.

„Este un management eficient al lichidităților”, a dat asigurări premierul Ion Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram