Republica Moldova  are în prezent un credit de stat angajat de la Federația Rusă cu o sumă restantă de 30 de milioane de dolari, iar rata dobânzii este cu mult peste 2%. Despre asta a anunțat premierul Ion Chicu la ședința Parlamentului unde se discută acum proiectul de ratificare a acordului de împrumut din Rusia, semnat recent la Moscova și care este catalogat de opoziție ca fiind unul periculos.

„Avem alt credit de stat cu suma restantă de 30 de milioane de dolari. Nu-i nimic strașnic. Noi ne respectăm obligațiunile…. Eu cred că dacă o să ajungem la acea zi fericită când o să avem bani, noi și pe acest credit o să-l întoarcem”, a spus Ion Chicu.

Premierul afirmă că Ministerul Finanțelor, pe parcursul anului trecut, a convertit creditele externe în diferite valute, ceea ce a permis statului să facă economii de 90 de milioane de lei.

„Este un management eficient al lichidităților”, a dat asigurări premierul Ion Chicu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!