/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Domnica Manole sugerează că conducerea statului s-ar fi implicat în activitatea Curții Constituționale

24 aprilie 2020, ora 14:44

Domnica Manole, aleasă ieri președintă a Curții Constituționale sugerează că persoane de la conducerea Republicii Moldova s-ar fi implicat în activitatea instituției. Despre acest lucru, Manole a spus într-un briefing de presă.

„Fac apel către persoanele din conducerea statului, autorităților publice, partidelor politice să renunțe la intențiile nobile de a telefona, de a recomanda soluții sau de a se informa din prima sursă. Acest gen de convorbiri sunt de natură să știrbească autoritatea Curții și a judecătorilor”, a spus Domnica Manole.

„ Curtea menționează că e transparentă în activitatea sa și acest gen de întrebări nu pot fi discutate în mod particular, ci doar cu implicarea întregii componențe a judecătorilor CC. Acest gen de discuții, trebuie să aibă loc strict în incinta Curții și doar cu participarea judecătorilor. Curtea nu va permite niciun fel de ingerință în activitatea sa din partea politicului sau altor persoane”, a spus președinta CC, Domnica Manole.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram