Președintele Igor Dodon avertizează deputații din opoziție și Curtea Constituțională că dacă proiectele de legi votate ieri de Parlament și care se referă atât la rectificările bugetare, cât și la acordurile de împrumut din Federația Rusă, dar și de la FMI, atunci de la 1 mai nu vor fi achitate pensiile și salariile.

În caz dacă legile votate ieri vor fi blocate, suspendate de către Curtea Constituțională, la cererea câtorva deputați din opoziție, atunci, cel mai probabil, dar probabilitatea este foarte mare, că începând cu 1 mai în Republica Moldova nu se vor achita pensiile, nu se vor achita salariile la bugetari”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a făcut această declarație astăzi, după ce ieri CCM a suspendat Acordul de împrumut din Federația Rusă, ratificat ieri de Parlament.

Șeful statului atenționează că dacă legile votate ieri în legislativ vor fi suspendate nu vor putea fi făcute finanțările în sectorul medical, investițiile în drumuri și nu vor fi susținuți agenții economici. „Dacă cineva își dorește să-și asume în fața cetățenilor Republicii Moldova aceste lucruri, nu are decât”, a continuat președintele.

Iar dacă cineva, în speranța că-și va salva 9 euro de la aeroport, sau are scopul de destabilizare a situației din Republica Moldova și va bloca acest ajutor pentru oamenii simpliși pentru agenții economici, iar Curtea Constituțională va permite să fie utilizată ca instrument politic, eu sper că nu va fi acest lucru, spec că sunt oameni rezonabili, atunci să-și asume toate consecințele sociale, economice, dar și politice”, a mai spus Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!