/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

PSRM acuză opoziția că a preluat controlul asupra Curții Constituționale: „În spate stau grupări criminale”

missing
24 aprilie 2020, ora 11:40

Socialiștii acuză opoziția că întreprinde diverse acțiuni cu scopul de a submina efortul Guvernului de a pune în aplicare planul social de sprijinire a cetățenilor în perioada crizei provocate de pandemia de coronavirus. Tot opoziția ar fi cea care încearcă să preia controlul asupra Curții Constituționale, care să ajute la blocarea proiectelor guvernamentale, iar în spatele acestor acțiuni stau grupări criminale, spun socialiștii.

PSRM susține că acțiunile împotriva Guvernului s-au intensificat în momentul în care autoritățile au decis ca o parte din taxa de 9 euro, plătită de cetățeni în costul biletelor de călătorie cu avionul, să fie întoarsă la stat și să fie folosită pentru ajutarea cetățenilor afectați de criza socială și economică.

„Decizia a generat nemulțumirea grupului care controlează ilegal Aeroportul Internațional Chișinău, grup care a încercat mai întâi să blocheze în Parlament pachetul de legi pentru sprijinirea cetățenilor prin intermediul grupului „Pro Moldova”, creat și susținut de condamnatul Ilan Șor. Când au văzut că au eșuat, au apelat la metodele bine cunoscute din trecut și au blocat pachetul de legi la Curtea Constituțională, iar când acesta a fost revotat de majoritatea parlamentară, au decis că au nevoie de un control total asupra CC”, se spune într-un comunicat emis de PSRM.

Socialiștii mai spun că schimbările care au avut loc ieri la Curtea Constituțională, unde a fost demis Vladimir Țurcan din funcția de președinte, ar reprezenta o încercare de preluare a controlului asupra instituției de către un „grup infracțional”, care are ca scop paralizarea statului în plină criză pandemică.

„Toate acestea se întâmplă cu concursul larg al PAS și PPDA, partide care s-au lăsat atrase în acest joc de interese, partide care sunt preocupate doar de interesele lor politice, nu de interesul cetățenilor”, acuză socialiștii.

Partidul aflat la guvernare atenționează că nu vor putea fi plătite pensiile și salariile în cazul în care vor fi anulate legile votate ieri în Parlament.

„Vom monitoriza cu atenție ceea ce se va întâmpla la Curtea Constituțională în perioada următoare și vom întreprinde cu maximă fermitate toate acțiunile legale și politice care se impun în cazul în care se va dovedi că deciziile acestei instituții sunt influențate politic de către grupările criminale care stau în spatele unor partide de opoziție. Statul deține pârghiile necesare pentru a putea bloca revenirea instituției sale fundamentale în mâinile unor grupări criminale, în cazul în care vor apărea dovezi suplimentare că acest lucru se întâmplă”, atenționează PSRM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram