/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Veste bună pentru transportatori! A fost redeschis punctul de trecere Giurgiulești – Galați

24 aprilie 2020, ora 12:32

Transportatorilor de mărfuri le-a fost redeschis ieri accesul la punctul de trecere al frontierei Giurgiulești – Galați. O astfel de măsură a fost luată în contextul suprasolicitării punctului de trecere al frontierei Leușeni – Albița. 

Ministerul Economiei și Infrastructurii a remis o adresare către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor al României în care a solicitat să fie redeschis accesul prin puncte de trecere a frontierei suplimentare.

„Punctul de traversare a frontierei Giurgiulești – Galați este unul strategic pentru țara noastră. Acum transportatorii de mărfuri se pot bucura de un punct de trecere suplimentar, astfel va putea fi prevenită formarea cozilor și se va micșora timpul de așteptare”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.

Până acum, operatorii de transport moldoveni au avut acces la traseele de tranzit pe teritoriul României doar prin punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița. Harta interactivă a traseelor de tranzit disponibile poate fi accesată de pe următoarea pagină electronică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram