/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO; VIDEO/ Mai mulți moldoveni, blocați la granița dinte Polonia și Ucraina. „Stau în ploaie și îngheață, fără apă și mâncare”

missing
26 aprilie 2020, ora 11:40

De cinci zile sunt blocați la graniță. 25 de cetățeni moldoveni nu pot ajunge în țară deoarece nu li se permită să treacă frontiera dintre Polonia și Ucraina. Oamenii sunt stopați la punctul de trecere  Korczowa – Krakovets. 

„Oamenii stau în ploaie și îngheață, fără apă și mâncare”, a declarat o femeie. Unele persoane, care au probleme de sănătate precum și femeile însărcinate, au fost cazate în hotel. Printre acestea se numără locuitori ai raioanelor Basarabeasca și Hâncești.

Reprezentanții Ministerului de Externe sunt la curent cu acest caz. Ei spun că cetățenii moldoveni trebuiau să anunțe Ambasadele Republicii Moldova în Polonia și Ucraina cu câteva zile înainte, până a se porni la drum.

„Ambasadele trebuie să facă demersuri către autoritățile acestor state pentru a li se permite traversarea frontierei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului Anastasia Nani.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram