Deputații „Pro Moldova” au depus astăzi o nouă sesizare la Curtea Constituțională în care au cerut judecătorilor să se expună pe marginea constituționalității acțiunilor care s-au produs la ultima ședință a Parlamentului. Deputații susțin că a fost încălcată procedura și Regulamentul Parlamentului la dezbaterea și votarea legii prin care s-au făcut rectificări la buget.  

„S-a încălcat procedura, dreptul deputaților la inițiativă, amendamente, atunci când vorbim de avizarea Guvernului la amendamentele care țin de cheltuieli la buget. A fost aprobat acel regulament ad-hoc princ care s-a schimbat procedura, s-a limitat dreptul deputaților de a da întrebări, de a lua cuvânt. Cerem Curții Constituționale să dea interpretare acestor acțiuni. Această sesizarea nu are niciun efect asupra intrării în vigoare a legii, dar va demonstra încă o dată ilegalitățile la care recurge această guvernare”, a explicat deputatul Sergiu Sârbu.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!