/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Persoanele suspecte de COVID, dar care nu au fost spitalizate, vor fi testate la domiciliu

missing
27 aprilie 2020, ora 15:14

Persoanele suspecte de coronavirus, dar care nu au fost spitzalizate, vor fi testate pentru confirmarea diagnosticului la domiciliu. Probele vor fi prelevate din nas și faringe. Echipa va fi formată din cel puțin doi asistenți medicali. 

Cei de la Ministerul Sănătății spun că practica este preluată din experiența internațională. Echipele de medici au fost instruite cum trebuie prelevate probele astfel încât să fie exclus riscul de contaminare. Acestea sunt coordonate de către un medic de familie sau asistent medical principal.

Personalul medical, care va colecta probele biologice la COVID-19, va utiliza următorul echipament de protecție: respirator, halat, mănuși, vizier sau ochelari de protecție și șorț.

Din 10 aprilie şi până-n prezent au fost identificate 354 de persoane, confirmate prin testare de laborator, care sunt tratate la domiciliu de către medicul de familie. Din numărul total, 26 au fost tratate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram