Persoanele suspecte de coronavirus, dar care nu au fost spitzalizate, vor fi testate pentru confirmarea diagnosticului la domiciliu. Probele vor fi prelevate din nas și faringe. Echipa va fi formată din cel puțin doi asistenți medicali. 

Cei de la Ministerul Sănătății spun că practica este preluată din experiența internațională. Echipele de medici au fost instruite cum trebuie prelevate probele astfel încât să fie exclus riscul de contaminare. Acestea sunt coordonate de către un medic de familie sau asistent medical principal.

Personalul medical, care va colecta probele biologice la COVID-19, va utiliza următorul echipament de protecție: respirator, halat, mănuși, vizier sau ochelari de protecție și șorț.

Din 10 aprilie şi până-n prezent au fost identificate 354 de persoane, confirmate prin testare de laborator, care sunt tratate la domiciliu de către medicul de familie. Din numărul total, 26 au fost tratate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!