/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Primarul Ion Ceban are două scenarii în ceea ce privește piața centrală din Chișinău. Ce prevăd acestea

missing
27 aprilie 2020, ora 23:16

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, spune că are două scenarii în ceea ce privește activitatea pieței centrale din inima capitalei. Potrivit lui, această piață fie trebuie strămutată în alt loc, fie trebuie modernizată totalmente.

Există două abordări: evacuarea în totalitate a pieței centrale sau modernizarea capitală. Piața centrală nu este doar un loc de vânzare-cumpărare. Este, inclusiv, un teritoriu cultural și social”, spune Ceban.

Totuși, Ion Ceban susține că încă o decizie în acest sens nu a fost luată la nivel municipal. Abia trebuie creat grupul de lucru care să analizeze toate scenariile propuse.

Vrem să creăm un grup de oameni căruia îi vor fi prezentate toate aceste planuri. Sunt posibile riscuri legate de strămutarea pieței, sunt posibile riscuri în cazul în care piața va fi lăsată în același loc”, a menționat primarul.

Tototdată, edilul capitalei consideră că oricare va fi abordarea, din inima Chișinăului trebuie evacutată Gara Auto Centru, care este alăturată pieței.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram