/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ România trimite medicamente din rezervă și o echipă de medici în R. Moldova, pentru a ajuta în lupta cu pandemia

missing
27 aprilie 2020, ora 14:54

În următoarele zile, România va trimite în R. Moldova o echipă de medici și un lot de medicamente din propria rezervă pentru a ajuta în lupta cu pandemia de coronavirus. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Klaus Iohannis.

„În R. Moldova situația este complicată şi România, care se consideră un partener important, credem noi că cel mai important partener, va pregăti în câteva zile două măsuri importante:

  • O echipă de medici se va deplasa în R. Moldova pentru a ajuta spitalele de acolo să facă faţă mai bine acestei epidemii
  • A doua acţiune va consta în trimiterea de măşti, materiale sanitare și materiale de protecţie, ba chiar medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova, pentru a ajuta cetăţenii de acolo să treacă mai uşor peste această  epidemie” a declarat Klaus Iohannis astăzi, după ce a enumerat ce măsuri vor întreprinde autoritățile române în viitorul apropiat în legătură cu pandemia de coronavirus.

Anterior, autoritățile române au permis cu titlu de excepție exportul de medicamente în R. Moldova, după ce au primit o solicitare în acest sens de la autoritățile de la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram