Ministrul de Externe, Oleg Țulea, susține că unii cetățeni moldoveni aflați peste ocean – în Statele Unite ale Americii și Canada- ar putea reveni în țară cu zboruri organizate de alte state.

Oleg Țulea spune că asemenea discuții le-a purtat cu omologul său ungar, care s-a arătat disponibil să aducă cetățeni moldoveni de peste ocean odată cu cetățenii maghiari, dacă va organiza asemenea curse. „În cazul în care ei vor organiza o rută specială de repatriere a cetățenilor din Canada sau Statele Unite ale Americii și există locuri disponibile care ar putea să fie acordate cetățenilor moldoveni, vom coopera și în această privință ca să oferim aceste posibilități cetățenilor noștri”, a declarat Țulea în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la Moldova 1.

Totodată, ministrul spune că această practică a fost deja aplicată. Câțiva moldoveni au revenit din Dubai cu o cursă avia organizată de autoritățile române.

Șeful MAEIE susține, în același timp, că a făcut o solicitare către Comisia pentru Situații Excepționale pentru a fi aprobate zboruri din SUA și Canada cu scopul repatrierii cetățenilor moldoveni.

Oleg Țulea a mai spus că în numărul de solicitări din partea moldovenilor de peste hotare de a fi repatriați este în scădere în ultima perioadă, mai ales în legătură cu faptul că unele state au început să anuleze treptat restricțiile impuse pentru combaterea virusului COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!