/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Compania afiliată lui Ilan Șor a ajuns cu o gaură de 28 de milioane de lei. Administrarea specială a fost prelungită

28 aprilie 2020, ora 10:06

Compania  „Klassika Asigurări”, afiliată deputatului fugar Ilan Șor, are un deficit de active eligibile în sumă de 28 de milioane de lei, se arată într-un raport prezentat Comisiei Naționale a Pieței Financiare. După analiza raportului, Consiliul de Administrație al CNPF a decis să prelungească perioada de administrare specială care a fost instituită la companie pentru a remedia situația financiară.

„La 31.12.2019, Klassika Asigurări a înregistrat următorii indici de bază: diminuarea în continuare a ratei de solvabilitate, aceasta cifrându-se la minus 7,1%, marja de solvabilitate constituind minus 1,6 mil. lei, ceea ce denotă un risc cuantificabil de incapacitate de plată în privința obligațiilor aferente angajamentelor contractuale. Consiliul de Administrație al CNPF susține opinia administratorului special în necesitatea imperioasă de menținere a procedurii de remediere financiară prin administrare specială, cu continuarea acțiunilor de monitorizare a activității operaționale și supunerea unei analize economico-financiare a tuturor indicatorilor la situația din 31.03.2020, cu scopul identificării soluțiilor adecvate onorării de către entitate a obligațiilor asumate”, se spune în decizia CNPF.

Din noiembrie 2019 și până acum, administratorul special a încercat să  optimizeze cheltuielile la compania de asigurări, a evaluat şi conservat activele, a realizat o inventariere a bunurilor, obligaţiilor, dosarelor de daune, dosarelor judiciare şi a contractelor de asigurare în vigoare, de recuperare a creanţelor şi regreselor înaintate și a verificat legalitatea achitării despăgubirilor de asigurare.

Amintim că, în octombrie 2019, compania „Klassika Asigurări” a rămas fără licență, după ce a fost suspendată de CNPF. Instituția aunța că situașia la companie este gravă și riscă să intre în insolvabilitate.

În vara anului trecut, CNPF a blocat conturile companiei „Klassika Asigurări”, care a fost avertizată după ce a decis să achite dividente de peste șase milioane de lei acționarului „Avantage SRL”, firmă afiliată lui Ilan Șor. Banii au fost achitați chiar în ziua în care acționarii au luat decizia să plătească dividentele.

Reprezentanții CNPF au suspendat de jure drepturile de acționar ale firmei „Avantage”, pentru că a fost încălcată Legea cu privire la asigurări. Compania „Avantage” a fost deschisă în 1994, iar în calitate de fondatori figura Ilan Șor și compania „DFM” SRL. Directorul „Aavantage” era oficial Ilona Șor, mama vitregă a lui Ilan Șor.

klasika.pdf by stela on Scribd

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram