/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Șoferul tirului ticsit cu 1,5 milioane de euro, depistat la vama Leușeni, a fost plasat în arest preventiv

missing
28 aprilie 2020, ora 18:22

Șoferul tirului cu ticsit cu 1,5 milioane de euro, depistat la vama Leușeni, a fost plasat în arest preventiv de 30 de zile, după ce fusese plasat inițial în arest la domiciliu. Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au solicitat și aplicarea sechestrului asupra cap-tractorului și remorcii.

Curtea de Apel Chișinău a admis ieri demersul PCCOCS și a dispus plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile, a șoferului de tir.

Anterior, bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

În rezultatul expertizării banilor, într-un timp record scurt, a fost stabilit că banii sunt autentici, iar suma exactă cifrează 1.570.735 de euro. La solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru pe întreaga sumă”, se spune într-un comunicat al instituției.

De asemenea, procurorii au solicitat aplicarea sechestrului asupra cap-tractorului și remorcii. Până la moment, judecătorii nu s-au pronunțat în această parte a solicitării procurorilor.

Pentru tentativă de contrabandă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram