Șoferul tirului cu ticsit cu 1,5 milioane de euro, depistat la vama Leușeni, a fost plasat în arest preventiv de 30 de zile, după ce fusese plasat inițial în arest la domiciliu. Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au solicitat și aplicarea sechestrului asupra cap-tractorului și remorcii.

Curtea de Apel Chișinău a admis ieri demersul PCCOCS și a dispus plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile, a șoferului de tir.

Anterior, bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

În rezultatul expertizării banilor, într-un timp record scurt, a fost stabilit că banii sunt autentici, iar suma exactă cifrează 1.570.735 de euro. La solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru pe întreaga sumă”, se spune într-un comunicat al instituției.

De asemenea, procurorii au solicitat aplicarea sechestrului asupra cap-tractorului și remorcii. Până la moment, judecătorii nu s-au pronunțat în această parte a solicitării procurorilor.

Pentru tentativă de contrabandă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!