/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Suma amenzilor aplicate celor care n-au respectat regimul stării de urgenţă a depășit 36 de milioane de lei

missing
28 aprilie 2020, ora 11:34

Până-n prezent cetățenii care nu au respectat măsurile impuse de starea de urgență au fost amendați cu peste 36 de milioane de lei. În total, oamenii legii au documentat 1721 de încălcări, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 

Este vorba despre 64 de agenți economici, 32 de transportatori de pasageri, 1625 de persoane fizice și 26 de preoți care nu au respectat măsurile în perioada pandemiei. Oamenii legii îndemnă cetățenii să țină cont de recomandările autorităților și să nu să se expună riscului de a fi contaminați.

De ieri, plimbatul prin parc și sportul în aer liber nu mai sunt o restricție, dar, numai cu condiția că cetățenii nu se vor aduna în grupuri mai mari de trei persoane, vor păstra distanța socială și vor ține cont de măsurile de protecție.

Terenurile de joacă, zonele de agrement și terenurile sportive rămân a fi închise, iar organizarea evenimentelor mari, a petrecerilor și alte tipuri de ceremonii care presupun grupuri de oameni, sunt strict interzise.

În prezent, se menține regimul de carantină în municipiul Soroca, orașul Ștefan Vodă, satul Talmaza, orașul Glodeni, satul Etulia și Cișmichioi din UTA Găgăuzia, satul Valea Perjei din raionul Taraclia și satul Brînzeni din raionul Edineț.

Până-n prezent, 76 de angajați ai MAI din diferite subdiviziuni au fost infectați cu COVID-19, iar 36 au fost tratați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram