/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Detalii despre focarul de infecție cu coronavirus la SAMU Râșcani: 36 de angajați, diagnosticați cu Covid - 19

missing
29 aprilie 2020, ora 10:46

36 de angajați ai Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Râșcani au fost diagnosticați până în prezent cu virusul Covid – 19. Asta după ce angajații substației ar fi fost testați în masă, în două etape, imediat după înregistrarea primului caz de infecție, cel al Ecaterinei Litvinschi, soldat, de altfel, cu deces. Datele au fost prezentat în această dimineață de șeful Centrului Naționale de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin, în timpul tradiționalului briefing de presă de la Ministerul Sănătății.

„Imediat după înregistrarea primul caz de infecție și deces a fost organizată testarea în masă a lucrătorilor substației Râșcani, începând cu 2 aprilie și au fost depistați pozitiv la Covid patru persoane simptomatice care au fost spitalizate, iar contacții au fost autoizolați sub supravegherea medicilor de familie”, a subliniat Golovin.

Celor rămași să muncească li s-a monitorizat zilnic starea de sănătate, fiindu-le măsurată și febra, cei cu simtome nefiind lăsați să intre în tură. Totuși, cazurile de infecție au continuat să crească.

„În pofida tuturor măsurilor întreprinse, ulterior, au mai fost înregistrate cazuri sporadice, din care motiv suplimentar a fost evaluată situația privind intensificarea măsurilor de protecție și asigurarea cu echipament de protecție. S-a decis testarea în masă a angajaților substației Râșcani, în rezultat au fost depistate pozitiv 32 de cazuri asimptomatice, din ei o persoană spitalizată, ceilalți sub supravegherea medicilor de familie la domicilii”, a spus Boris Golovin.

Astfel, sunt infectați cu coronavirus 5 medici ai subtației Râșcani, 12 asistenți medicali, 4 infirmieri, 8 șoferi, 2 îngriitori de încăperi și un coordonator de transport.

Pentru a întrerupe lanțul infecției cu virusul Covid – 19, pe 27 aprilie, substația AMU Râșcani a fost plasată în carantină.

În substațiile Ciocana și Botanica nu sunt deocamdată înregistrate cazuri de infecție cu coronavirus, la Buiucani și Centru fiind câte două cazuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram