/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ În autocarele trimise în Polonia nu au încăput toți moldovenii care le așteptau. Oamenii au dormit aseară inclusiv în WC-uri

missing
29 aprilie 2020, ora 12:36

În autocarele care au fost trimise ieri de către autoritățile Republicii Moldova în Polonia, pentru a aduce acasă moldovenii care stăteau de câteva zile la hotarul cu Ucraina, nu au încăput toți cetățenii moldoveni care așteptau acest transport. Din spusele celor care au rămas în Polonia, mai sunt circa 60 de persoane care nu au avut loc în autobuze. Aceștia au dormit aseară pe unde au nimerit, unii, în aer liber, alții, chiar în WC-uri publice. 

„Nu este clar cum au fost aleși oamenii care au urcat în autobuze. Am rămas aici peste 60 de oameni. Acum se fac alte liste, dar ce să facem cu aceste liste, nu știm. De la cine să cerem ajutor, nu știm…”, spune una dintre femeile din grupul de moldoveni care se află și acum în Polonia.

„Oamenii încă vin încoace”, „Lumea stă prin pădure, pe la marginile pădurii. Lumea vine aici de nevoie. Avem câte două-trei zile de când stăm prin pădure și dormim pe iarbă”, spun alte persoane din grupul de moldoveni, blocați la granița dintre Polonia și Ucraina.

Unul dintre moldovenii care aștepta de săptămâna trecută să revină acasă ne-a scris azi-dimineață că a reușit să urce într-un autocar și era în drum spre casă. Cum se va proceda cu celelalte persoane, deocamdată nu se știe. Reprezentanții Ministerului de Externe ne-au spus că la această oră consulul Republicii Moldova în Polonia se deplasează la fața locului pentru a vedea care este situația și ulterior vor veni cu soluții pentru persoanele rămase pe teritoriul Poloniei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram