Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 973: Alertă pentru Moldova, demisie la Kiev, dovezi din SUA și summit BRICS. China propune 3 principii

/VIDEO/ Poliția va cumpăra mașini noi de un milion de euro. De unde vin banii

missing
29 aprilie 2020, ora 20:37

Poliția se va înnoi cu mașini noi, valoarea totală a cărora constituie un milion de euro. Achiziția însă este finanțată de Uniunea Europeană, fiind vorba de un proiect ajuns deja la a treia etapă. Banii pentru această achiziție importantă vor fi rambursați după evaluarea partenerilor de dezvoltare, la final de an, a mai precizat ministrul de Interne.

Pavel VOICU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE: „Urmează să procurăm aceste automobile care, la sfârșitul acestui an, să se facă evaluarea de către partenerii nostri de dezvoltare și acesti bani să fie restituiți Republicii Moldova. Este vorba de 1 milion de euro.”

Procurarea mașinilor este finanțată de Uniunea Europeană, iar proiectul a ajuns la cea de-a treia etapă, a anunțat ministrul Pavel Voicu în ședința de Guvern. Iar pentru ca banii să ajungă în țară, autoritățile trebuie să evalueze și să comunice partenerilor de dezvoltare care sunt costurile mașinilor, a mai precizat ministrul. Demnitarul însă nu a menționat ce structuri ale poliției vor primi noile automobile. Achiziția automobilelor a fost încurajată de premierul Ion Chicu.

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL: „Speranța unora că poliția va ramâne fără mijloace de activitate trebuie să fie risipită. Nu o să ajungem ca în anii 90 când poliția nu avea mașini ca să urmărească infractorii. Completarea la MAI trebuie să aibă prioritate.”

Totuși, acum două săptamani, premierul a cerut tuturor instituțiilor publice să renunțe la achiziții ce nu sunt urgente, pentru a economisi bani în bugetul de stat. Deficitul bugetar fiind acum de 16 miliarde de lei.

ION CHICU, PRIM-MINISTRU: „Eu remarc, din păcate, că sunt instituții, și mă refer în primul rând la autoritățile publice locale, care încă plasează contracte de procurare de automobile, mobilă și alte lucruri care nu sunt stringente în acest an. Noi nu vom putea finanța asemenea cheltuieli. Vrem sa constientizam in ce situatie e R.Moldova.”

Primele două etape ale proiectului, în baza căruia vor fi procurate mașinile poliției, s-au încheiat în anii 2017-2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.