/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Dezvăluiri despre geanta misterioasă a lui Ilan Șor. Viorel Morari: „În geantă erau 1,5 milioane de euro”

missing
30 aprilie 2020, ora 23:41

Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, spune că politicianul Ilan Șor a fost audiat de procurori și a declarat că în geanta neagră pe care a prezentat-o în cadrul unei conferințe de presă erau 1,5 milioane de euro, bani care au ajuns la președintele Igor Dodon. 

Morari spune că atunci când Ilan Șor a ieșit cu geanta neagră, Procuratura s-a autosesizat și a pornit urmărirea penală pe faptul coruperii pasive în proporții deosebit de mari.

„Ilan Șor a fost audiat. Și el a spus că în perioada 2013-2014 ar fi transmis 1,5 milioane de euro unei persoane cu funcție de demnitate publică care este președintele Republicii Moldova la acest moment, dar atunci era în altă funcție. Mai mult decât atât, dumnealui a declarat că a achitat pentru familia Dodon și pentru funcționarul Dodon diferite zboruri care au fost acceptate de ultimul în călătorii de lux”, a spus fostul procuror-șef în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Vom solicita o reacție a președintelui la aceste declarații.

Amintim că în luna februarie curent Ilan Șor a ieșit într-o conferință de presă la care a prezentat o geantă neagră. Atunci polticianul nu vrut să spună ce concret s-a aflat în acea geantă, menționând că ar fi fost „multe lucruri, pe care Igor Nicolaevici Dodon le-a primit personal de la mine”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram