Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, spune că politicianul Ilan Șor a fost audiat de procurori și a declarat că în geanta neagră pe care a prezentat-o în cadrul unei conferințe de presă erau 1,5 milioane de euro, bani care au ajuns la președintele Igor Dodon. 

Morari spune că atunci când Ilan Șor a ieșit cu geanta neagră, Procuratura s-a autosesizat și a pornit urmărirea penală pe faptul coruperii pasive în proporții deosebit de mari.

„Ilan Șor a fost audiat. Și el a spus că în perioada 2013-2014 ar fi transmis 1,5 milioane de euro unei persoane cu funcție de demnitate publică care este președintele Republicii Moldova la acest moment, dar atunci era în altă funcție. Mai mult decât atât, dumnealui a declarat că a achitat pentru familia Dodon și pentru funcționarul Dodon diferite zboruri care au fost acceptate de ultimul în călătorii de lux”, a spus fostul procuror-șef în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Vom solicita o reacție a președintelui la aceste declarații.

Amintim că în luna februarie curent Ilan Șor a ieșit într-o conferință de presă la care a prezentat o geantă neagră. Atunci polticianul nu vrut să spună ce concret s-a aflat în acea geantă, menționând că ar fi fost „multe lucruri, pe care Igor Nicolaevici Dodon le-a primit personal de la mine”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!