/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Functionarul cu mașină „Jaguar” și motocicletă „Harley Davidson”. A fost anterior deputat în Parlament

missing
30 aprilie 2020, ora 08:04

Unul dintre directorii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică se laudă cu mașini de lux și case spațioase. Este vorba despre fostul deputat democrat Ștefan Creangă. Actualul director ANRE și-a prezentat declarația de avere la ANI, în care a indicat venituri de peste 833 de mii de lei din salarii.

Ștefan Creangă a fost numit la șefia ANRE în luna februarie 2019. Astfel, funcționarul declară că pentru o lună și câteva zile lucrate în Parlament a primit peste 54 de mii de lei, iar pentru celelalte peste zece luni la ANRE a fost remunerat cu 779 de mii de lei sau cu peste 77 de mii de lei lunar.

De asemenea, directorul ANRE declară că anul trecut a obținut și 12 mii de euro pentru vânzarea unei mașini de model Honda Fury. Fostul deputat spune că a obținut remitențe și un transfer bancar în sumă de peste 21 de mii de dolari.

Soția acestuia a obținut aproape 1500 de dolari și peste 792 de mii de lei din servicii de consultanță și locațiune.

Cei doi soți au cumpărat în 2019 o motocicletă de lux de model Harley Davidson FXSB2013 pentru care declară au plătit 20 de mii de dolari, iar în 2018 s-au făcut cu un automobil de model JaguarF-Pace pentru care au plătit 48 de mii de euro.

De asemenea, familia Creangă declară că în 2019 a cumpărat un teren intravilan de 4 ari pentru care a plătit 400 de mii de lei. Și mai dețin alte 10 terenuri extravilane valoarea indicată a fiecăruia find de 3000 de lei.

Ștefan Creangă indică în declarația de avere trei spații comerciale pe cre le deține în poprietate. Valoarea unuia dintre acestea este de aproape 47 de mii de euro, iar valoarea celorlalte două costă este de aproape 2,7 milioane de lei.

În declarație se mai menționează că familia Creangă deține două case de locuit, obținute în 2016 și 2008, care în sumă valorează 222 de mii de lei.

Totodată, Ștefan Creangă declară că are datorii de 73 de mii de euro și 96 de mii de dolari americani. Toate împrumuturile sunt făcute de la persoane fizice și cele mai multe sunt de la persoane care poartă aceeași familie „Creangă”.

Ștefan Creangă a fost numit în funcția de director al ANRE pe 7 februarie 2019. Până atunci, a fost deputat în Parlament, inclusiv președintele Comisie parlamentare de buget și finanțe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram