/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

INP a fuzionat cu o direcție din cadrul IGP și a devenit Inspectoratul Național de Securitate Publică

missing
30 aprilie 2020, ora 17:19

Inspectoratul Național de Patrulare a fuzionat cu Direcția generală securitate publică din cadrul IGP și a devenit Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP). Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul de Interne, săptămâna trecută.

„Inspectoratul Naţional de Securitate Publică reprezintă subdiviziune specializată, cu statut de persoană juridică de drept public, având competenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova și are sediul în municipiul Chişinău, strada Doina 102”, se menționează într-un comunicat de presă al INSP.

Noua structură este condusă de șeful-adjunct al IGP – Sergiu Paiu.

„Inspectoratul este creat în scopul menţinerii, asigurării şi restabilirii ordinii publice, asigurării securităţii circulaţiei rutiere, patrulării locurilor publice şi de agrement, interacțiune comunitară, siguranță minori și activități patrulare, prevenire delicventă, supraveghere armament și activități licențiate”, se mai arată în comunicatul INSP.

Inspectoratul Naţional de Securitate Publică are subdiviziuni de administrare, precum și subdiviziuni teritoriale – Direcţia patrulare „Centru”, Direcţia patrulare „Nord”, Direcţia patrulare „Sud” și Secția de escortă și misiuni speciale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram