/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Prin Chișinău se plimbă un troleibuz cu inscripția „9 mai. Ziua Victoriei”. Cum explică RTEC acest lucru

missing
30 aprilie 2020, ora 22:48

Pe străzile capitalei se plimbă un troleibuz ce are printat pe toată suprafața mesaje „9 mai. Ziua Victoriei”. La aceasta au reacționat consilierii municipali din fracțiunea Partidului Liberal care „condamnă acțiunile de propagandă ale primarului Ion Ceban, și în special, așa-numitul troleibuz „pobeda”. Regia Transport Electric, totodată, menționează că aceasta este o publicitate, plătită de un agent economic.

Aceste acțiuni nu au nimic comun cu activitatea serviciilor Primăriei și mai ales cu perioada de carantină în care ne aflăm. Reprezintă o irosire a banului public și a bunurilor publice municipale pe acțiuni de propaganda de tip imperial rusesc și sovietic”, spun consilierii PL.

De asemenea, fracțiunea PL spune că va propune la următoarea ședință a CMC „interzicerea unor asemenea inițiative sovietice de propagandă, care sunt făcute la comanda PSRM și a lui Dodon”.

Contactați de tv8.md, reprezentanții RTEC susțin că aceasta este o publicitate care a fost plătită de un agent economic. Este vorba despre site-ul sputnik.md.

RTEC a dat spațiu în locațiune companiei care dorește să plaseze publicitate. Compania a venit cu toate actele permisive, de la toate instituțiile abilitate, în baza cărora li s-a oferit spațiu de publicitate solicitat pe exteriorul troleibuzului, ca și în cazul celorlalți agenți economici. Spațiul se oferă contracost. Publicitatea se plasează pe troleibuzele vechi, este vorba de pelicula care se încleie”, concretizează RTEC.

Potrivit Regiei, oricine poate solicita o asemenea publicitate și pentru a o obține trebuie să prezinte avize de la Poliție și de la Direcția Arhitectură a Primăriei Chișinăului.

Troleibuzul a fost dat în locațiune până în luna august.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram