Pe străzile capitalei se plimbă un troleibuz ce are printat pe toată suprafața mesaje „9 mai. Ziua Victoriei”. La aceasta au reacționat consilierii municipali din fracțiunea Partidului Liberal care „condamnă acțiunile de propagandă ale primarului Ion Ceban, și în special, așa-numitul troleibuz „pobeda”. Regia Transport Electric, totodată, menționează că aceasta este o publicitate, plătită de un agent economic.

Aceste acțiuni nu au nimic comun cu activitatea serviciilor Primăriei și mai ales cu perioada de carantină în care ne aflăm. Reprezintă o irosire a banului public și a bunurilor publice municipale pe acțiuni de propaganda de tip imperial rusesc și sovietic”, spun consilierii PL.

De asemenea, fracțiunea PL spune că va propune la următoarea ședință a CMC „interzicerea unor asemenea inițiative sovietice de propagandă, care sunt făcute la comanda PSRM și a lui Dodon”.

Contactați de tv8.md, reprezentanții RTEC susțin că aceasta este o publicitate care a fost plătită de un agent economic. Este vorba despre site-ul sputnik.md.

RTEC a dat spațiu în locațiune companiei care dorește să plaseze publicitate. Compania a venit cu toate actele permisive, de la toate instituțiile abilitate, în baza cărora li s-a oferit spațiu de publicitate solicitat pe exteriorul troleibuzului, ca și în cazul celorlalți agenți economici. Spațiul se oferă contracost. Publicitatea se plasează pe troleibuzele vechi, este vorba de pelicula care se încleie”, concretizează RTEC.

Potrivit Regiei, oricine poate solicita o asemenea publicitate și pentru a o obține trebuie să prezinte avize de la Poliție și de la Direcția Arhitectură a Primăriei Chișinăului.

Troleibuzul a fost dat în locațiune până în luna august.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!