/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Medicii români care au primit câte o mie de dolari de la Renato Usatîi, i-au întors banii înapoi. „Ne-am gândit că este vreo medalie”

missing
01 mai 2020, ora 13:39

După ce ieri, medicii români care au primit câte o mie de dolari de la primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, astăzi, doctorii i-au întors banii înapoi. Potrivit Ambasadei României, Renato Usatîi i-a întâlnit pe medicii care au ajuns la Bălți cu câte un cadou. Ulterior, medicii au găsit în cadou și câte o mie de dolari. 

Printre materialele oferite cadou au fost identificate, ulterior întâlnirii menționate, unele sume de bani. Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai 2020 în prezența presei locale. Ambasada reiterează faptul că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia”, a precizat Ambasada României.

Astăzi, medicii au venit la autoritățile publice locale și au returnat sumele de bani viceprimarei Tatiana Dubițkaia. „Domnul primar a făcut gestul acesta din recunoștință și pentru a vă demonstra că din primele clipe dumneavoastră ați devenit coechipieri ai medicilor bălțeni, care tot beneficiază de acest ajutor din partea primarului”, a spus Dubițkaia la întâlnirea cu medicii români.

Medicii au menționat că au înțeles gestul primarului Usatîi, însă ei fac parte dintr-o misiune umanitară și și-ar dori ca acest ajutor să fie redirecționat spre alte necesități ale municipiului Bălți. „Medicii sunt plătiți de statul român, sunt voluntari, și-au lăsat familiile, copii acasă ca să ajute colegii din Moldova, să-i sprijine ca să salveze vieți. N-am crezut că în cadouri sunt bani, credeam că este un gest moral. I-am întrebat pe medici dacă au primit vreo medalie”, a spus colonelul coordonator al grupului de medici români.

Imaginile au fost filmate și plasate pe portalul nordnews.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram