/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

„Avionul gratuit al lui Putin”, care a livrat echipament medical din China, ne-ar fi costat, de fapt, 55 de mii de dolari

missing
02 mai 2020, ora 15:21

Avionul pus la dispoziție de Federația Rusă, pentru livrarea echipamentului medical din China, ne-ar fi costat, de fapt, 55 de mii de dolari. Asta în timp ce președintele Igor Dodon a spus că acesta ne-a fost oferit absolut gratuit.

Dezvăluirea este făcută de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, care spune că pe lângă cei 45 de mii de dolari pentru combustibil, Republica Moldova a mai plătit, de facto, și taxa pentru servicii aeroportuare și de navigație aeriană, în jur de 10 mii de dolari.

„Încă joi seara am scris aici că, prin pct.21 din Dispoziția Comisiei Situației Excepționale nr.24 din 29 aprilie 2020, Republica Moldova a plătit în esență combustibiul pentru ”avionul gratuit a lui Putin”. Pentru 59 de tone, estimativ cam vreo 45 de mii de dolari SUA. Dar asta nu e tot.

În pct.4 din Dispoziția Comisiei Situației Excepționale nr.19 din 17 aprilie 2020 găsim așa o prevedere:

”5. Prin derogare de la prevederile Hotărârii Guvernului nr. 476/2016 „Cu privire la aprobarea Metodologiei privind baza de calcul şi aprobare a taxelor pentru serviciile aeroportuare şi de navigaţie aeriană”, cursa charter Shanghai – Chişinău, organizată în data de 18 aprilie 2020 se scuteşte de plata taxei pentru servicii aeroportuare şi de navigaţie aeriană.”

Adică, Republica Moldova, în afară de combustibilul de circa 45 de mii de dolari SUA, a mai plătit de facto și taxa pentru servicii aeroportuare şi de navigaţie aeriană. În jur de 10 mii de dolari SUA”, suține Sergiu Litvinenco.

„Astfel, ”avionul gratuit a lui Putin” ne-a costat (până la acest moment) circa 55 de mii de dolari: 45 de mii de dolari SUA am plătit pentru combustibil (sumă care va fi dedusă de la S.R.L. Lukoil Moldova la determinarea impozitului pe venit) și 10 mii de dolari SUA am plătit pentru serviciile aeroportuare şi de navigaţie aeriană (sumă care nu a mai ajuns în contul Î.S.”MOLDATSA” și, prin urmare, nu va ajunge în bugetul de stat). O mai fi oare și alte cheltuieli pe care Republica Moldova le-a suportat pentru ”avionul gratuit a lui Putin” și despre care nu știm?”, se întreabă în final Litvinenco.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram