/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Ultimii moldoveni rămași blocați în Polonia au pornit spre casă! „De aici, fără oprire, până în Moldova”

missing
02 mai 2020, ora 11:54

Ultimii moldoveni rămași blocați la hotarul dintre Polonia și Ucraina au pornit deja spre Republica Moldova. Potrivit reprezentanților ANTA, azi-dimineață, la ora 08:00, cele trei autocare care i-au preluat pe conaționalii noștri, erau deja la vama cu Moldova.

„Totul e bine, ei au pornit ieri la drum, conform ultimelor informații, la 08:00 dimineața, astăzi, erau deja în vamă, în Moldova”, a spus vicedirectorul ANTA, Vasile Răileanu.

Răileanu ne-a mai spus că în cele trei autobuze puse la dispoziție de autorități au urcat 155 de moldoveni, asta deși pe listele întocmite inițial erau puțin peste 80 de oameni.

„Plecăm acasă, pe toți ne iau, niciunul nu rămâne. Mergem de aici fără oprire până în Moldova”, ne-a spus un moldovean blocat în vamă, care a filmat cele trei autobuze trimise de autorități.

Oamenii au stat sub cerul liber câteva zile, după ce zilele trecute a fost organizată o cursă cu două autobuze, care au preluat o parte dintre cetățenii moldoveni, însă nu toți au încăput în acele autobuze, întrucât oamenii continuă să vină la frontieră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram