Ultimii moldoveni rămași blocați la hotarul dintre Polonia și Ucraina au pornit deja spre Republica Moldova. Potrivit reprezentanților ANTA, azi-dimineață, la ora 08:00, cele trei autocare care i-au preluat pe conaționalii noștri, erau deja la vama cu Moldova.

„Totul e bine, ei au pornit ieri la drum, conform ultimelor informații, la 08:00 dimineața, astăzi, erau deja în vamă, în Moldova”, a spus vicedirectorul ANTA, Vasile Răileanu.

Răileanu ne-a mai spus că în cele trei autobuze puse la dispoziție de autorități au urcat 155 de moldoveni, asta deși pe listele întocmite inițial erau puțin peste 80 de oameni.

„Plecăm acasă, pe toți ne iau, niciunul nu rămâne. Mergem de aici fără oprire până în Moldova”, ne-a spus un moldovean blocat în vamă, care a filmat cele trei autobuze trimise de autorități.

Oamenii au stat sub cerul liber câteva zile, după ce zilele trecute a fost organizată o cursă cu două autobuze, care au preluat o parte dintre cetățenii moldoveni, însă nu toți au încăput în acele autobuze, întrucât oamenii continuă să vină la frontieră.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!