Război în Ucraina, ziua 126: Schimb de prizonieri și summit NATO cu participarea lui Zelenski. Bloc atacat la Nikolaev

social

Concerte, concursuri și piese teatrale, toate organizate în cadrul „Săptămânii Europei”. Ce alte activități îi așteaptă pe elevi

04 mai 2020, ora 11:53
Distribuie:

Concerte, piese teatrale online, concursuri și înregistrări video de la expoziții și evenimente sunt doar unele dintre acțiunile,  dedicate „Săptămânii Europei”, care vor fi organizate în perioada 4-9 mai pe mai multe platforme online. Acestea au drept scop cultivarea la elevi a atitudinii și respectului pentru pace și unitate, Ziua Europei fiind sărbătorită anual pe 9 mai.

Muzeul Național de Artă a Moldovei va lansa prelegerea Polinei Kolomeeț, director adjunct patrimoniu „Colecția de artă Vest-Europeană a Muzeului Național de Artă al Moldovei. Donația lui Pavel Șilingovskii” și prelegerea lui Tudor Stăvilă, Dr.hab. în studiul artelor „Artiști plastici basarabeni afirmați în Europa”. Evenimentele vor putea fi urmărite pe pagina web a instituției https://www.mnam.md/ .

În perioada 4-9 mai, Teatrul Național „Mihai Eminescu” va transmite în regim online pe pagina web a teatrului http://tnme.md/ și pagina de Facebook a instituției, piesa „Casa de pe graniță” de Slawomir Mrozek, în regia lui Agnieszka Korytkowska.

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” va difuza pe platforma Delegației UE, concertul dedicat aniversarii a 250 de ani de la naștere a marelui compozitor german Ludwig van Beethoven. În program: concertul pentru vioara și orchestră, solist Gabriel Croitoru, Romania, dirijor Mihail Agafița, prim-dirijor al Orchestrei Simfonice, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

În data de 7 mai, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” va organiza concursul online destinat elevilor ciclului gimnazial cu genericul „Cunoaște mai bine Europa”. Detalii despre concurs găsiți pe pagina web a instituției https://www.bncreanga.md/ .

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării organizează în data de 8 mai concursul online de cultură generală: „Quizzul de vineri dedicat Săptămânii Europei” (https://bit.ly/3cddy4Y ). Câștigătorii concursului vor fi premiați.

De asemenea, în data de 8 mai, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” va transmite în regim online spectacolul de Gală din cadrul Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, ediția 2019, în cadrul căreia au evoluat artiști din mai multe țări europene.

Pentru Zilele Europei 2020, Biblioteca Națională a Republicii Moldova a pregătit pentru fiecare zi din săptămâna 4 – 9 mai o selecție de prezentări și conținuturi informaționale cu tematică europeană, o parte din ele create de Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare în perioada sa de activitate, iar o altă parte pregătite în mod special pentru Zilele Europei.

Totodată, vor fi expuse video înregistrări complete ale expozițiilor – evenimente, desfășurate anterior în bibliotecă, dedicate UE și CoE cu R. Moldova, patrimoniului cultural, etc.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram