Dumitru Diacov, președintele de onoare al Partidului Democrat (PD), a comentat evaziv subiectul legat de întâlnirea de aseară cu Eugeniu Nichiforciuc, Vasile Botnari, Vladimir Andronachi și Alexandru Vâlcu, la hotelul „Luna” din Chișinău, hotel cunoscut ca fiind de ani buni loc unde politicienii moldoveni pun țara la cale departe de ochii lumii. Acesta spune că ieri s-a întâlnit și cu Pavel Filip, apoi l-au sunat „alți colegi, care erau la un alt hotel”: „Eu am dat drumul acestei solicitări”, a spus Diacov, întrebat de reporterul tv8 despre întâlnirea de aseară. 

La Hotelul Luna am discutat ceea ce am discutat și cu Pavel Filip. Nu am făcut șașlîc, nu am avut zakuskă…”, a spus Diacov.

Cât despre prezența lui Alexandru Vâlcu (numit și „omul lui Dodon”) la acea întrevedere, democratul zice că acesta a ajuns acolo „ocazional”. „Nu l-am întrebat ce făcea acolo. Îl cunosc de mic copil. Știu că nu-l interesează politica”, a mai comentat Diacov.

Președintele de onoare al PD zice că azi la ședința fracțiunii au fost discuții contradictorii: „A fost o discuție deschisă, foarte principială, cu luări de poziții, poate în contradictoriu, dar important e că acum suntem aici cu toții împreună”, a spus Dumitru Diacov.

Aseară, portalul Deschide.md a publicat o înregistrare video în care apare Diacov, Andronachi, Botnari (Vasile), Nichiforciuc și Vâlcu, în timp ce aceștia ieșeau de la o întrevedere. În spațiul public au apărut ulterior informații precum că Pavel Filip ar putea să-și anunțe demisia. După ședința de azi a fracțiunii PD, conducerea partidului a negat această informație.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!