/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ion Chicu: „Medicii români au oportunitatea să învețe de la medicii noștri cum se tratează coronavirusul”

missing
04 mai 2020, ora 10:23

Medicii români au venit în R. Moldova pentru a ajuta, dar și pentru a face schimb de experiență și a învăța de la medicii noștri cum trebuie să lupte cu noul coronavirus. Asta spune premierul Ion Chicu, care a prezentat și statistici despre rata deceselor din cauza COVID, făcând o comparație între România și R. Moldova și constatând că la noi situația este mai bună datorită profesionalismului medicilor. 

„Rata deceselor în R. Moldova din cauza coronavirusului este de 3%. Rata globală este 7%, iar în România – 5,7%. În R. Moldova este cea mai mică din regiune. De aceea profesionalismul medicilor moldoveni trebuie să ne mândruim cu el. Toți care vin la noi să ne ajute au și oportunitatea să învețe de la medicii noștri cum se tratează asemenea boli”, a spus Ion Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram