/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Domnica Manole comentează declarațiile lui Renato Usatîi, despre un posibil dosar cu care ar fi șantajat unul dintre judecătorii Curții Constituționale

missing
05 mai 2020, ora 12:26

Președinta Curții Constituționale (CCM), Domnica Manole, susține că a aflat tot aseară, de la „Politica Nataliei Morari” cu Renato Usatîi, despre faptul că ar exista un posibil dosar cu care unul dintre membrii Curții Constituționale ar fi șantajat și nu cunoaște mai multe informații la acest subiect. 

„Nu cunosc acest lucru, nu pot să comentez. Dar un lucru pot să vă spun: sunt convinsă că judecătorii Curții vor avea suficient curaj și voință să-și respecte jurământul depus în fața țării și în fața poporului și, în același timp, să respecte Constituția”, a spus Domnica Manole, solicitată de tv8.md.

După ce săptămâna trecută, în spațiul public au apărut informații precum că patru membri ai CCM ar fi filați, aseară, Renato Usatîi a spus la „Politica” faptul că ar exista un anumit dosar de viol, vechi de zece ani, cu care unul dintre judecătorii constituționali ar fi acum șantajat, cu scopul ca acesta să-și dea votul pentru ca acordul de creditare cu Federația Rusă să fie declarat constituțional pe data de 7 mai, când va avea loc ședința plenului Curții la acest subiect. Nu este clar ce calitate în acel dosar ar fi avut magistratul și nici despre cine dintre membrii CCM ar fi vorba. Azi-dimineață, solicitați de tv8.md, reprezentanții Procuraturii Generale au declarat că nu există un asemenea proces în gestiunea procuraturii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram