/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

EXCLUSIV! Vladimir Țurcan contestă destituirea sa din funcția de președinte al CCM. Cere anularea deciziilor prin care a fost demis și a fost aleasă Domnica Manole

missing
05 mai 2020, ora 11:00

Vladimir Țurcan contestă destituirea sa din funcția de președinte al Curții Constituționale (CCM). Acesta a înregistrat o sesizare la secretariatul Curții, ieri-dimineața, prin care cere plenului CCM anularea actului prin care a fost demis și a celui prin care a fost aleasă Domnica Manole drept președintă a Curții. 

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către președinta CCM, Domnica Manole. Potrivit ei, sesizarea lui Vladimir Țurcan a fost înregistrată la secretariatul Curții ieri-dimineață, către ora 9, sub numărul 133.

„Domnul Țurcan solicită anularea actului administrativ individual și solicită anularea hotărârii CCM din 23 aprilie 2020 prin care domnul Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al CCM și hotărârea CCM prin care a fost aleasă prin vot secret în funcția de președinte judecătorul Domnica Manole”, a spus președinta Curții.

Domnica Manole susține că solicitarea lui Vladimir Țurcan urmează a fi examinată într-un termen de 15 zile. „În termenul respectiv noi vom analiza această cerere și vom emite o hotărâre”, a spus Manole.

Președinta Curții exclude faptul că cererea judecătorului constituțional Vladimir Țurcan ar putea fi examinată până pe data de 7 mai, când toți așteaptă decizia plenului CCM cu privire la acordul de credit cu Federația Rusă: „Noi acuma suntem toți ocupați cu pregătirea pentru adat de 7 mai…”, a spus Domnica Manole.

Vladimir Țurcan nu a răspuns la apelul nostru pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect.

Amintim că, Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al CCM la finele lunii aprilie, după un scandal legat de o convorbire telefonică cu președintele Igor Dodon, care l-ar fi sunat „să afle din prima sursă” despre o hotărâre luată de plenul CCM cu privire la o lege prin care Guvernul Chicu și-a asumat răspundere în fața Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram