Vladimir Țurcan contestă destituirea sa din funcția de președinte al Curții Constituționale (CCM). Acesta a înregistrat o sesizare la secretariatul Curții, ieri-dimineața, prin care cere plenului CCM anularea actului prin care a fost demis și a celui prin care a fost aleasă Domnica Manole drept președintă a Curții. 

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către președinta CCM, Domnica Manole. Potrivit ei, sesizarea lui Vladimir Țurcan a fost înregistrată la secretariatul Curții ieri-dimineață, către ora 9, sub numărul 133.

„Domnul Țurcan solicită anularea actului administrativ individual și solicită anularea hotărârii CCM din 23 aprilie 2020 prin care domnul Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al CCM și hotărârea CCM prin care a fost aleasă prin vot secret în funcția de președinte judecătorul Domnica Manole”, a spus președinta Curții.

Domnica Manole susține că solicitarea lui Vladimir Țurcan urmează a fi examinată într-un termen de 15 zile. „În termenul respectiv noi vom analiza această cerere și vom emite o hotărâre”, a spus Manole.

Președinta Curții exclude faptul că cererea judecătorului constituțional Vladimir Țurcan ar putea fi examinată până pe data de 7 mai, când toți așteaptă decizia plenului CCM cu privire la acordul de credit cu Federația Rusă: „Noi acuma suntem toți ocupați cu pregătirea pentru adat de 7 mai…”, a spus Domnica Manole.

Vladimir Țurcan nu a răspuns la apelul nostru pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect.

Amintim că, Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al CCM la finele lunii aprilie, după un scandal legat de o convorbire telefonică cu președintele Igor Dodon, care l-ar fi sunat „să afle din prima sursă” despre o hotărâre luată de plenul CCM cu privire la o lege prin care Guvernul Chicu și-a asumat răspundere în fața Parlamentului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!