/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Premierul Chicu spune când vor putea fi făcute slujbe la biserici. Decizia urmează să fie luată la de CSE

missing
05 mai 2020, ora 08:21

Premierul Ion Chicu susține că începând de duminică ar putea să fie permise desfășurarea slujbelor la biserici, dar numai în spațiu deschis. Decizia finală referitor la anularea acestei restricții va fi luată în ședința Comisiei pentru Situații Excepționale care va avea loc astăzi.

Potrivit lui Chicu, specialiștii în medicină urmează să se expună la acest subiect și în funcție de recomandarea acestora va fi luată decizia.

Vom aștepta concluziile specialiștilor dacă putem permite, de duminica viitoare, serviciile divine la biserici, în afara lăcașelor, în spațiu liber, cu păstrarea tuturor rigorilor, inclusiv distanța socială”, a declarat șeful cabinetului de miniștri.

Amintim că slujbele în biserici, cu prezența enoriașilor, au fost interzise odată cu declararea stării de urgență pentru a evita răspândirea contaminării cu virusul COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram