/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Ce salarii și proprietăți au șefii instituțiilor de forță din R. Moldova? Voicu a returnat o mașină unei companii de leasing

missing
06 mai 2020, ora 17:36

Procurorul general este cel mai bine plătit dintre toți șefii instituțiilor de forță din R. Moldova. Acesta ridică lunar peste 30 de mii de lei, iar cu un salariu de peste 22 de mii de lei se poate lăuda directorul Serviciului de Informații și Securitate.

Procurorul General Alexandr Stoianoglo a indicat în declarația de venit pentru anul trecut doar 1659 lei din salariu, deși a fost numit în funcție la sfârșitul lunii noiembrie. Acesta a avut o lună completă de muncă la conducerea PG și urma să indice o sumă mult mai mare. Potrivit calculelor, salariul procurorului general depășește 30 de mii de lei pe lună. Asta reiese și din declarațiile de venit depuse de fostul procuror general Eduard Harunjen.

Pentru o altă sursă media, Stoianoglo a precizat că a primit salariul pentru decembrie 2019 deja în ianuarie 2020 și de asta nu l-a indicat în declarația pentru anul trecut.

Procurorul general a mai indicat venituri de peste jumătate de milion de lei de la „CMI Finlanda”, unde a muncit înainte de a veni la PG.

Alexandr Stoianoglo are o cotă parte de 2/5 dintr-un apartament de 161 metri pătrați, estimat la un cost de 942 mii lei și jumătate cotă parte dintr-un alt bun imobil, cu o valoare de 844 mii lei.

Din 2007, Stoianoglo are o mașină de model „Mitsubishi Outlander”, estimată la 80 mii lei și în 2017 și-a cumpărat un autoturism nou de model „Hundai Tucson”, pentru care a plătit 350 de mii de lei.

În conturi bancare, familia Stoianoglo păstrează peste 10 mii de euro și 25 de mii de lei.

Alexandr Stoianoglo a mai indicat în declarația de avere o companie „SRL Țvetana Curdova”, care aparține soției sale, dar nu a declarat niciun venit din activitatea firmei și nici alte venituri obținute de soția sa.

Esaulenco a luat indemnizație de la CNAS

Directorul SIS, Alexandru Esaulenco, a indicat în declarație un salariu de 264 de mii de lei pentru anul trecut. Asta ar însemna peste 22 de mii de lei pe lună. Esaulenco a fost numit la șefia SIS-ului pe 25 iunie 2019, dar anterior a fost director adjunct al instituției.

Esaulenco a primit anul trecut și o indemnizație de la CNAS pentru concediu de maternitate de 83 de mii de lei.

Din 2012, șeful SIS deține un apartament de 68 de metri pătrați în valoare de 367 mii lei și are două mașini: un „Renault Megane” în proprietate din 2011 și o „Toyota Prius” – în posesie.

Flocea și-a cumpărat terenuri agricole

Șeful Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea ar fi următorul în top. Acesta a indicat un salariu de 72 de mii de lei pentru 2019 de la CNA. Asta ar însemna câte 14 mii de lei pe lună. Deoarece Flocea a fost numit în funcție pe 31 iulie, suma se împarte la 5 luni pe care le-a lucrat anul trecut la șefia CNA.

De la Președinție, unde a activat în calitate de consilier al lui Igor Dodon, Ruslan Flocea a încasat anul trecut 294 971 lei.

Potrivit declarației de avere, Ruslan Flocea și-a cumpărat 26 de terenuri agricole în 2019-2020 și mai are două terenuri în intravilan. În 2018, acesta a achiziționat un apartament de 29 de metri pătrați și mai deține din 2014 o casă cu o valoare de aproape un milion de lei.

Voicu a rămas fără mașină

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a indicat pentru 2019 venituri în sumă de 231 mii lei. De la MAI, unde a fost numit în funcție pe 14 noiembrie 2019, a încasat 28 de mii de lei pentru „serviciu public”. Alte 96 de mii de lei le-a ridicat de la Ministerul Apărării pe care l-a condus anterior, iar Președinția l-a remunerat cu 105 mii lei în 2019 pentru că l-a consiliat pe șeful statului.

Pavel Voicu a precizat pentru TV8 că are un salariu lunar la MAI care depășește puțin 13 mii de lei. Voicu a ridicat și o pensie de 62 de mii de lei anul trecut.

Alte 22 350 euro Voicu le-a încasat de la o companie de leasing, după ce a returnat un bun. Este vorba despre un autoturism de model  „Skoda Superb”, pe care l-a cumpărat în 2017 cu 24 000 euro. Mașina s-a regăsit în vechile declarații ale ministrului, dar lipsește în cea depusă pentru anul 2019.

Pavel Voicu are două terenuri în intravilan, o casă cumpărată în 2000 și una primită prin contract de donație în 2012, cu o valoare de aproape un milion de lei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram