Angajații Spitalului clinic al Ministerului Sănătății ar fi fost obligați să-și ia concediu din cont propriu pentru perioada cât în cadrul instituției va fi făcută dezinfectarea. Cel puțin așa susține deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Liviu Vovc. Potrivit lui, acest lucru este inaccesibil și i-a cerut ministerului explicații pe marginea acestui caz.

Am aflat cu stupoare că la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale o parte din angajații instituției au fost obligați să își ia concediu din cont propriu din cauza că la această instituție a fost inițiată dezinfectarea instituției. E salutabilă dezinfectarea, dar e inadmisibil un astfel de comportament față de cadrele medicale”, a scris parlamentarul pe o rețea de socializare.

Deputatul a expediat și o solicitare la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prin care cere explicații pe marginea acestui caz, dar și „să oprească această ilegalitate”.

Liviu Vovc susține că dacă nu va fi soluționată problema, va sesiza Procuratura pe marginea acestui caz.

Șeful Spitalului clinic al Ministerului Sănătății, Gheorghe Țurcanu, nu ne-a răspuns la telefon pentru a oferi o explicație.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!