/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Domnica Manole s-a adresat partenerilor externi: „Situația este extrem de complicată la CCM, dar judecătorii vor rămâne independenți indiferent de presiuni”

missing
06 mai 2020, ora 13:31

Președinta Curții Constituționale s-a adresat astăzi cetățenilor și partenerilor externi ai R. Moldova și a vorbit despre presiunile care se fac asupra magistraților ce urmează să examineze mâine sesizările deputaților din opoziție pe marginea Acordului de credit din Federația Rusă. Situația este „extrem de complicată” și de natură să afecteze activitatea CCM, a catalogat-o Domnica Manole.

Judecătorii CCM s-au adresat Comisiei de la Veneția, Parlamentului European, Consiliului Europei și întregului corp diplomatic acreditat în R. Moldova și au dat asigurări că vor rămâne independenți în luarea deciziilor indiferent de presiunile care se fac din partea politicului.

Am decis să comunicăm tuturor partenerilor internaționali ai R. Molodva și tuturor cetățenilor despre situația tensionată creată artificial în jurul CCM. Înțelegem că această situație afectează funcționalitatea statului de drept în R. Moldova…Vă asigurăm că judecătorii CCM vor activa în strictă conformitate cu Constituția R. Moldova și vor rămâne la fel de imparțiali în pronunțarea hotărârilor și deciziilor, indiferent de presiunile exercitate asupra noastră”, a spus Domnica Manole.

Președinta CCM  regretă că declarația pe care a făcut-o anterior plenul Înaltei Curți nu a avut efect și politicienii au continuat să discute despre acțiunile Curții și să acuze magistrații că ar face anumite jocuri.

Domnica Manole a anunțat că unii judecători au sesizat plenul CCM că sunt filați și intimidați de persoane necunoscute.

Precizăm că CCM se va întruni mâine pentru a examina sesizările și a decide soarta creditului rusesc de 200 de milioane de euro pentru R. Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram