/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Fost șef al Procuraturii Bălți, votat procuror șef la Drochia, după ce Stoianoglo a pus cuvânt pentru el la CSP

missing
07 mai 2020, ora 16:01

Procuratura raionului Drochia va avea un nou șef! Este vorba despre Viorel Tureac, șef al Procuraturii municipiului Bălți. Candidatura acestui a fost votată astăzi la ședința Consiliului Superior al Procurorilor. Deși un membru al CSP, Emanoil Ploșniță, nu a fost mulțumit de răspunsurile oferite de candidat la întrebările sale, Tureac a fost totuși votat după procurorul general Alexandru Stoianoglo a dat asigurări că va face față noii provocări.

Viorel Tureac a fost șef al Procuraturii municipiului Bălți din 2013. În fața membrilor CSP, Tureac a spus că a decis să candideze pentru funcția de procuror șef la Drochia, deoarece la Bălți nu mai are dreptul de a candida la șefia Procuraturii.

„Având în vedere că procurorului șef de acolo i-a expirat mandatul, am decis să candidez acolo și sp dețin o funcție de conducere în procuratura raională”, a explicat Viorel Tureac.

Răspunsurile privind planurile de la șefia Procuraturii Drochia ale lui Viorel Tureac, cu o experiență de 28 de ani în structurile Procuraturii, nu l-a convins pe Emanoil Ploșniță, membru al CSP. Candidatul la șefia Procuraturii Drochia a spus că se va interesa de situația criminogenă din raion, fără însă a prezenta pași concreți.

„Dacă domnul Ploșniță a oftat greu înseamnă că nu e satisfăcut”, a spus Dumitru Pulbere, membru CSP.

„Nu sut satisfăcut, pentru că tot ce spune domnul Tureac e vechi, învechit absolut total, el nu merge în pas cu timpul de azi, sunt nesatisfăcut, vă spun sincer”, a fost răspusnul lui Emanoil Ploșniță.

În apărarea lui Viorel Tureac a venit procurorul general Alexandru Stoianoglo.

„Vă asigur că domnul Tureac a fost și va fi un procuror nu numai bun, dar progresiv și eu sunt sigur că el face față procuraturii”, a menționat Stoianoglo.

„Dacă dvs considerați așa, eu voi vota pentru, dar numai datorită faptului că dvs dați așa asigurări”, s-a lăsat convins în cele din urmă Ploșniță.

Pe lângă candidatura lui Viorel Tureac, membrii CSP au votat azi numirea și altor candidați la funcțiile procuror șef de raion.  Procurorul Vitalii Cebotari a devenit procuror șef al Procuraturii Cahul. Acesta a asigurat interimatul în ultimele patru luni. Cebotari i-a convins pe membrii CSP după ce a spus că în perioada interimatului a reușit să reducă numărul dosarelor din gestiunea procuraturii.

Vasile Ciubitaru a fost numit șef al Procuraturii Telenești, pentru al doilea mandat, care va dura cinci ani.

Valentin Baidaus a devenit șef al Procuraturii Florești, după ce o perioada a asigurat interimatul funcției. Acesta are o experiență de peste 20 de ani în cadrul Procuraturii.

Și Procuratura Dondușeni va avea un șef nou. Este vorba despre Anatolie Banaru, care a ieșit învingător în urma concursului lansat în ianuarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram