/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Litvinenco va cere astăzi recuzarea unui judecător de la examinarea sesizărilor ce vizează Acordul de credit din Rusia

missing
07 mai 2020, ora 09:47

După socialistul Vasile Bolea, și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, anunță că va depune astăzi o cerere la Curtea Constituțională prin care va solicita recuzarea judecătorului Eduard Ababaei de la examinarea sesizărilor ce vizează Acordul de credit din Federația Rusă. Parlamentarul motivează că Ababii este rudă cu ministrul Finanțelor Serghei Pușcuța, care a negociat acordul. 

„Serghei Pușcuța, conform opiniei Guvernului depusă la Curtea Constituțională, a fost negociatorul Acordului de împrumut cu Federația Rusă. Curtea Europeană a Drepturilor Omului spune că un judecător care este în relații de rudenie cu un participant la proces nu poate fi considerat imparțial. Deci, la baza cererii mele stau argumente solide bazate pe jurisprudența Curții Europene. Nu fantasmagorii de genul „atașamentului moral” precum a declarat ieri Vasile Bolea”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Amintim că socialistul Vasile Bolea a anunțat ieri că va cere recuzarea judecătorului Nicolae Roșca de la examinarea aceleeași cauze, deoarece a fost membru al PAS, iar una dintre sesizări pe marginea Acordului de împrumut din Rusia a fost depusă de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Ședința la Curtea Constituțională va începe la ora 10:15.

Un deputat socialist va cere mâine recuzarea judecătorului CCM Nicolae Roșca

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram