/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Nichiforciuc crede că filmarea deputaților care s-au întâlnit la hotelul „Luna” este spionaj și atentează la securitatea națională

missing
07 mai 2020, ora 18:01

Deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc consideră că filmarea a trei deputați în timp ce sunt la o întâlnire privată ține de domeniul securității naționale și s-a adresat Procuraturii Generale, cerând  să fie inițiată o anchetă pentru a identifica cine i-a spionat ilegal.

Deputatul a dat în judecată portalul de știri deschide.md, care a publicat imaginile de la hotelul „Luna”, unde duminică seara s-au întâlnit Dumitru Diacov, Vladimir Andronachi și fostul director SIS, Vasile Botnari cu „omul lui Dodon”, Alexandru Vâlcu. Nichiforciuc solicită o dezmințire și achitarea unui prejudiciu de 50 de mii de lei de la această sursă media.

„Solicitarea mea nu are drept scop urmărirea penală a portalului deschide.md. Sunt convins că această filmare este făcută de o persoană terță, un profesionist în ale filajului și nu de către jurnaliști. Acesta este principalul motiv al sesizării Procuraturii. Filmarea vizează trei deputați în Parlament și asta deja ține de domeniul securității naționale. Nu cunosc dacă colegii vor proceda la fel, dar eu mă ghidez de lege, în mod special în cazul menționat”, a explicat Nichiforciuc pe Facebook solicitarea sa la Procuratură.

Deputatul se arată indignat că a ajuns eroul mai multor anchete jurnalistice, publicate de deschide.md, pe care le califică ca fiind „neadevărate” și anunță că va iniția procese de judecată și va cere „dezmințirea minciunilor scrise” și achitarea unor prejudicii, iar banii îi va dona unei case de copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram