/VIDEO/ Judecătorul Eduard Ababei se abține de la examinarea sesizării ce vizează Acordul de credit din Rusia

07 mai 2020, ora 10:50

UPDATE: Cererea de abținere a judecătorului Eduard Ababei a fost acceptată de plenul CCM. Magistratul a părăsit sala de ședințe.

Judecătorul Eduard Ababei a anunțat în debutul ședinței Curții Constituționale că se abține de la examinarea sesizărilor ce vizează Acordul de împrumut din Rusia. Magistratul a recunoscut că este cumnat cu ministrul Finanțelor Serghei Pușcuța, iar acesta reprezintă Guvernul și a negociat creditul.

Eduard Ababei a declarat că a depus cererea de abținere pentru a evita orice speculații care pot apărea în spațiul public în legătură cu imparțialitatea sa la judecarea acestui caz.

Amintim că deputatul PAS Sergiu Litvinenco intenționa să ceară recuzarea judecătorului Eduard Ababei de la examinarea sesizărilor, pentru că e rudă cu Pușcuța.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram