/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

Candu: „Suntem deschiși pentru a subsemna o moțiune de cenzură, pentru că acest guvern trebuie să plece”

missing
08 mai 2020, ora 22:28

„Suntem deschiși pentru a subsemna o moțiune de cenzură, pentru că acest guvern trebuie să plece, indiferent care fracțiune parlamentară ar propune documentul”, anunță deputatul din grupul parlamentar „Pro Moldova” Andrian Candu. Potrivit lui, despre aceasta trebuie să se discute în cadrul opoziției parlamentare.

Noi nu vânăm funcții sau beneficii, nu jinduim postura de lider al opoziției libere. Noi vrem un Guvern anti-criză, hotărât să scoată țara din criza acutizată de incompetența celor care astăzi au pus mâna pe majoritatea instituțiilor statului. Un Guvern care să se preocupe de medicină, de educație, de problemele oamenilor rămași fără venituri și mulți cu datorii. Noi trebuie să recuperăm încrederea partenerilor din Uniunea Europeană, să pregătim organizarea alegerilor parlamentare corect, deoarece, acum, cele mai importante instituții sunt abuzate de președintele Dodon și, astfel, la această oră, nu sunt deja condiții echitabile pentru o competiție electorală liberă și democratică”, a spus Candu.

În opinia politicianului, actualul Guvern numai formal este condus de Ion Candu, dar, de facto, deciziile sunt luate de președintele Igor Dodon.

Amintim că astăzi „Pro-Moldova” a propus fracțiunilor din opoziție precum și deputaților din majoritatea parlamentară să constituie un bloc anti-guvernamental. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram