/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

De ce a fost reținut pe Aeroportul Chișinău avionul miniștrilor de la București. A decolat cu 20 de minute mai târziu

missing
08 mai 2020, ora 11:36

Avionul la bordul căruia miniștrii Sănătății și de Interne de la București s-au întors în România a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău pe motiv că nicio instituție de stat nu a confirmat documental statutul umanitar al zborului. Despre aceasta au comunicat reprezentanții „Avia Invest” astăzi într-un comunicat de presă. 

„Nici o instituție de stat, inclusiv Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), nu au confirmat documental statutul umanitar al zborului. Reținerea aeronavei, care a durat aproximativ 20 de minute, a fost cauzată de lipsa documentelor, ce confirmă statutul umanitar al zborului și eliberarea de taxe aeroportuare în baza Hotărârii Comisiei pentru Situații Excepționale”, spun cei de la „Avia Invest”, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.

Aceștia mai precizează că aterizarea și decolarea aeronavei nu au fost taxate de aeroport. Menționăm că, aterizările și decolările aeronavelor pe și din Aeroportul Internațional Chișinău se efectuează în baza autorizației eliberate de AAC. Reprezentanții AAC au declarat pentru tv8.md că vor veni în curând cu o reacție la acest subiect.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram