Autoritățile vor lua o decizie în privința redeschiderii grădinițelor până la 15 mai, când R. Moldova va ieși din starea de urgență decretată de Parlament. Totuși, președintele Igor Dodon anunță din timp că nu se vor deschide toate instituțiile preșcolare. Va fi luată în calcul situația epidemiologică din fiecare localitate.

„Este o problemă destul de mare. Cred că nu poate fi  o abordare pe toată țara. Probabil vom lua decizia pe raioane, în funcție de cazurile de infectare, Dacă noi vom vedea că în regiune nu sunt multe cazuri de infectare, nu sunt educatori infectați, atunci vom scoate restricțiile”, a explicat Igor Dodon.

Președintele susține că, în cel mai bun caz, primele grădinițe își vor relua activitatea de la 1 iunie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!