/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Igor Dodon le urează „good luck” Maiei Sandu și lui Andrei Năstase: „Vă duceți cu Plahotniuc”?

08 mai 2020, ora 12:02

Igor Dodon nu s-a arătat surprins de decizia fracțiunii parlamentare a Partidului Șor de a accepta propunerea grupului „Pro Moldova” de a forma un bloc antiguvernamental, deoarece se vorbește de mult timp că în spatele grupului Candu ar sta Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

„O tunat și i-o adunat. Amu e clar cine cu cine?”, a comentat Dodon.

Președintele admite că Partidul Acțiune și Solidaritate sau Platforma Demnitate și Adevăr ar putea intra în bloc pentru a da jos Guvernul Chicu, dar le recomandă acestora să nu facă un asemenea pas pentru că vor avea de pierdut.

„Maia, iaca parteneri. Vă duceți cu Plahotniuc? Good lack. (n.r. mult noroc). Vreți să vă duceți cu pațanii ăștia? Nu aveți decât. Iaca sunt 18-20 de deputați în Parlament ai lui Plahotniuc. Dacă Maia Sandu și Andrei Năstase vor să se ducă cu dânșii, o să vedem cu ce o să se termine… Dacă Maia Sandu se așează la masa de discuții cu Șor, Candu și cei care pleacă din PDM, cred că o să câștigăm alegerile prezidențiale din primul tur”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Igor Dodon dă asigurări că în cazul în care grupul „Pro Moldova” va avea mai mulți deputați și va veni cu o propunere către Partidul Socialiștilor să facă o alianță, aceasta va fi respinsă.

 „Пошли вы в баню” (duceți-vă naibii), i-a anunțat astăzi președintele pe membrii „Pro Moldova”.

Precizăm că PAS și Platforma DA nu au venit deocamdată cu poziții oficiale de partid în privința propunerii lui Andrian Candu de a se alia într-un bloc antiguvernamental. Doar deputații Alexandru Slusari și Igor Munteanu ne-au oferit comentarii și au spus că inițiativa „Pro Moldova” nu ar fi prea bună.

Doi deputați PPDA, reacție la propunerea lui Candu de a forma un bloc anti-guvernamental

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram