Igor Dodon nu s-a arătat surprins de decizia fracțiunii parlamentare a Partidului Șor de a accepta propunerea grupului „Pro Moldova” de a forma un bloc antiguvernamental, deoarece se vorbește de mult timp că în spatele grupului Candu ar sta Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

„O tunat și i-o adunat. Amu e clar cine cu cine?”, a comentat Dodon.

Președintele admite că Partidul Acțiune și Solidaritate sau Platforma Demnitate și Adevăr ar putea intra în bloc pentru a da jos Guvernul Chicu, dar le recomandă acestora să nu facă un asemenea pas pentru că vor avea de pierdut.

„Maia, iaca parteneri. Vă duceți cu Plahotniuc? Good lack. (n.r. mult noroc). Vreți să vă duceți cu pațanii ăștia? Nu aveți decât. Iaca sunt 18-20 de deputați în Parlament ai lui Plahotniuc. Dacă Maia Sandu și Andrei Năstase vor să se ducă cu dânșii, o să vedem cu ce o să se termine… Dacă Maia Sandu se așează la masa de discuții cu Șor, Candu și cei care pleacă din PDM, cred că o să câștigăm alegerile prezidențiale din primul tur”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Igor Dodon dă asigurări că în cazul în care grupul „Pro Moldova” va avea mai mulți deputați și va veni cu o propunere către Partidul Socialiștilor să facă o alianță, aceasta va fi respinsă.

 „Пошли вы в баню” (duceți-vă naibii), i-a anunțat astăzi președintele pe membrii „Pro Moldova”.

Precizăm că PAS și Platforma DA nu au venit deocamdată cu poziții oficiale de partid în privința propunerii lui Andrian Candu de a se alia într-un bloc antiguvernamental. Doar deputații Alexandru Slusari și Igor Munteanu ne-au oferit comentarii și au spus că inițiativa „Pro Moldova” nu ar fi prea bună.

Doi deputați PPDA, reacție la propunerea lui Candu de a forma un bloc anti-guvernamental

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!