/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Plecările din PDM continuă! Formațiunea mai pierde un deputat, al patrulea astăzi

missing
08 mai 2020, ora 09:32

Plecările din PDM continuă! Formațiunea mai pierde astăzi un deputat. Este vorba despe Elena Bacalu, aceasta fiind al doisprezecelea deputat care părăsește fracțiunea și partidul, în ultimele, luni.

„Am luat act de Apelul lansat de fostul coleg și liderul echipei Pro Moldova, Andrian Candu, cu privire la consolidarea opoziției parlamentare pe o platformă unică de solidaritate națională. Consider că este o inițiativă salutabilă în contextul crizei prin care trece Republica Moldova, în mid special, sistemul de sănătate. Este imperios necesar de a ne conjuga eforturile pentru binele societății. Din păcate, împreuna cu echipa PDM aceste deziderate deja nu mai sunt posibil de realizat. Prea multe ezitări și dezamăgiri”, a scris Bacalu pe Facebook.

„Vreau să cred că cetățenii care au aplicat ștampila în buletinul de vot pentru PDM la ultimele alegeri parlamentare au votat, în egală măsură, și pentru mine, iar acum îmi vor susține poziția. Prin votul acordat mie a fost un mesaj clar al populației din sudul țării că vor să fie auziți, că au nevoie de proiecte de infrastructură în regiune, vor să fie prezenți la guvernarea statului pe principiul proporțional, vor sa fie cetățeni deplini ai Republicii Moldova, fiindu-le create astfel de condiții încât să nu-și mai dorească să părăsească țara.
Am citi și mesajele de “adio” ale unor colegi, m-am regăsit în ele și am conștientizat că vreau și eu sa trăiesc aceleași sentimente de independență și libertate în luarea deciziilor, precum și să fiu auzită, iar prin vocea mea sa fie auziți cetățenii, care m-au votat, pentru a le reprezenta interesele în Legislativ”, a adăugat Bacalu.

„Am văzut și reacția altor colegi, una “necomentabilă”. O nouă lecție neînsușită! Astfel, declar că începând cu ziua de astăzi părăsesc majoritatea parlamentară, fracțiunea și Partidul Democrat din Moldova! În vederea soluționării în comun a sarcinilor trasate ader la grupul Pro Moldova din Parlament și la platforma de unitate și solidaritate!”, a încheiat Elena Bacalu.

Astăzi, din PDM au mai plecat Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Oleg Sîrbu, care la fel au anunțat că aderă la grupul „Pro Moldova”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram