Președintele Igor Dodon declară că nu-l interesează problemele din interiorul Partidului Democrat, dar îi atenționează pe colegii de alianță că vor fi excluși de la guvernare, dacă vor mai pleca câțiva deputați democrați și nu va mai exista majoritatea parlamentară PSRM-PDM. Dodon crede că cea mai bună soluție în cazul în care vor fi mai puțin de 51 de deputați în coaliție este organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Dacă coborâm sub 51 de deputați, în acest caz sunt 2-3 opțiuni: continuă un Guvern minoritar, adică Guvernul când vine cu un proiect de lege discută cu fiecare fracțiune sau  deputații din alte partide decid să dea vot de neîncrederea Guvernului, înaintează moțiune de cenzură și demit Guvernul, dar asta duce la instabilitate. Cred că cei care au început toate aceste mișcări, în interiorul țării și în afara țării doresc instabilitate”, a declarat Dodon în cadrul emisinii „Președintele răspunde”.

Șeful statului crede că cel mai probabil se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate și asta ar fi cea mai bună soluție pentru a depăși criza politică, dacă nu va mai exista o majoritate parlamentară.  Alegerile prezidențiale din toamnă ar putea fi organizate în aceeași zi cu parlamentarele anticipate.

„Aceasta ar fi unica soluție corectă- alegeri parlamentare anticipate. Dacă nu este maoritatea parlamentară stabilă, nu din fugari din partide, coaliții se creează din partide care au trecut în Parlament nu din cei care au format grupuri”, a adpugat Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!