/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Ultima oră! Dodon comentează plecarea celor 4 deputați PDM și anunță cea mai bună soluție, dacă nu va mai fi majoritatea parlamentară PSRM-PDM

missing
08 mai 2020, ora 10:17

Președintele Igor Dodon declară că nu-l interesează problemele din interiorul Partidului Democrat, dar îi atenționează pe colegii de alianță că vor fi excluși de la guvernare, dacă vor mai pleca câțiva deputați democrați și nu va mai exista majoritatea parlamentară PSRM-PDM. Dodon crede că cea mai bună soluție în cazul în care vor fi mai puțin de 51 de deputați în coaliție este organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Dacă coborâm sub 51 de deputați, în acest caz sunt 2-3 opțiuni: continuă un Guvern minoritar, adică Guvernul când vine cu un proiect de lege discută cu fiecare fracțiune sau  deputații din alte partide decid să dea vot de neîncrederea Guvernului, înaintează moțiune de cenzură și demit Guvernul, dar asta duce la instabilitate. Cred că cei care au început toate aceste mișcări, în interiorul țării și în afara țării doresc instabilitate”, a declarat Dodon în cadrul emisinii „Președintele răspunde”.

Șeful statului crede că cel mai probabil se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate și asta ar fi cea mai bună soluție pentru a depăși criza politică, dacă nu va mai exista o majoritate parlamentară.  Alegerile prezidențiale din toamnă ar putea fi organizate în aceeași zi cu parlamentarele anticipate.

„Aceasta ar fi unica soluție corectă- alegeri parlamentare anticipate. Dacă nu este maoritatea parlamentară stabilă, nu din fugari din partide, coaliții se creează din partide care au trecut în Parlament nu din cei care au format grupuri”, a adpugat Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram