/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Maia Sandu, despre blocul antiguvernamental propus de Candu: „Există riscuri mari politice și de imagine pentru PAS, dar trebuie să numim un Guvern mai bun pentru cetățeni”

missing
10 mai 2020, ora 20:10

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate afirmă că nu este binevenită ideea alierii tuturor partidelor din opoziție într-un bloc antiguvernamental, așa cum a propus grupul parlamentar „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu. Maia Sandu afirmă că PAS e gata să discute cu alte partide doar pe platforma de comunicare ce există în Parlament și care este cea mai transparentă.

„Nu vedem necesitate de a crea alte platforme de comunicare. Noi discutăm în continuare pe platforma parlamentară”, a declarat Maia Sandu, în această seară, într-un live pe Facebook, în cadrul căruia a răspuns la întrebările jurnaliștilor și cetățenilor.

Președinta PAS recunoaște că formațiunea a ajuns într-o o situație foarte complicată, pentru că astăzi avem un Guvern iresponsabil, care nu a știut să administreze situația sanitară și care trebuie demis, dar pe de altă parte va fi blamată dacă se va alia cu alte grupuri din opoziție.

„Alegerea este foarte grea: sau lăsăm acest Guvern și ajungem la un dezastru și mai mare sau  încercăm să-l demitem și să promovăm unul care poate să facă ceva pentru cetățeni. Există riscuri mari pentru partid. Dacă lăsăm acest Guvern, ne-am convins cât de urâtă va arăta situația pentru cetățeni. Și aici este o alegere foarte grea pentru noi: să încercăm să numim un Guvern mai bun pentru cetățeni, asumându-ne toate riscurile politice și de imagine, inclusiv riscurile electorale de mai departe, sau să lăsăm lucrurile așa cum sunt. Eu cred că, dacă suntem sinceri cu noi, trebuie să încercăm să îmbunătățim situația cetățenilor, indiferent de consecințele politice pentru noi pe termen mediu și lung și asta o să încercăm să facem. Sperăm să avem sprijinul și înțelegerea dvs”, a declarat Maia Sandu.

Astfel, Sandu a lăsat să se înțeleagă faptul că deputații PAS ar putea avea un vot comun cu cei din alte grupuri parlamentare din opoziție pentru a demite Guvernul Chicu și a desemna ulterior un alt Guvern, dar formațiunea nu ar intenționa să semneze careva acorduri de aliere în blocuri antiguvernamentale sau alt gen de alianțe.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram