/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

/DOC/ Alaiba cere Președinției să-i prezinte „Registrul cadourilor”. Vrea să afle cât costă setul pentru birotică de pe masa lui Dodon și cine i l-a dăruit

missing
11 mai 2020, ora 16:21

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba, a trimis o solicitare la Președinție în care a cerut să-i fie prezentat „Registrul cadourilor”, completat începând cu anul 2016 și până în prezent. Legislatorul vrea să verifice dacă suportul pentru birotică de pe masa din biroul lui Igor Dodon este indicat în registru, odată ce șeful statului a spus că l-a primit în dar în 2017.

Dumitru Alaiba spune că în acte ar trebui să fie indicat concret cine a făcut cadoul și care este valoarea lui, pentru că , aparent, setul ar costa 12 mii de dolari.

„Poate vă este interesant ce alte cadouri a primit domnul Dodon în ultimii 4 ani? Eu am devenit curios. Câte cadouri, ce fel de cadouri, cine le-a oferit și în ce valoare.De asemenea, conform unor reguli anulate rapid de Guvernul Chicu, Președinția trebuia să aibă pe pagina sa web un registru al cadourilor, dar nu îl are. Dacă acest registru era online, am fi putut verifica dacă acest set luxos de birou este acolo oficial, sau e următoarea minciună a lui Dodon că ar fi cadou la instituție și nu lui personal. Desigur că după ce a apărut în vizor, acum repejor l-ar fi inclus, așa că deja nu contează. Dar să vedem ce mai e acolo afară de acest set de birou”, a scris deputatul.

Alaiba atenționează că orice cadouri scumpe ar fi o cale spre a corupe un politician „iar când acesta le acceptă cu mărinimie și mai pe ascuns, el dă semn că e gata să se lase „oleacă” corupt”.

Așteptăm răspuns. Scuzele cu „nu știam cât costă” nu merg. Dacă ai avea obiceiul să raportezi toate cadourile, acest mister se rezolva de la sine. Să nu-l credem când zice că „nu știa”. Așa om umblat prin lume, prin hoteluri de lux, nu poate să nu aibă ochii antrenați pentru niște bunișor”, comentează deputatul.

Precizăm că un accesoriu de birotică similar are pe masa din biroul său și liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Este vorba despre un suport pentru pixuri, realizat din marmură, care are încorporat un ceas și atașată o figurină aurie cu un vultur.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram