/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Reprezentanții PAS și PPDA, despre posibilitățile de demitere a Guvernului Chicu și numirea unui nou executiv

missing
11 mai 2020, ora 23:19

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Mihai Popșoi susține că formațiunea pe care o reprezintă nu va forma, eventual, un nou Guvern și o nouă majoritate parlamentară împreuncă cu Partidul Șor. Totodată, pentru demiterea executivului, spune Mihai Popșoi, nu poate fi împiedicat nimeni să voteze. 

Noi nu putem să împiedicăm pe cineva să voteze într-un fel sau altul. Ceea ce putem spune este că nu vom forma Guvernul și majoritatea parlamentară cu Partidul Șor. Noi vom avea o abordare maxim de responsabilă referitor la această chestiune. Nu vom sări cu capul înainte până când vom avea o înțelegere clară că avem pregătită schimbarea executivului referitor la care ne-am înțeles cu toții, în afară de Partidul Șor și că acest Guvern este cu mult mai bun decât cel care pleacă și că acest lucru poate fi făcut repede. Ar fi absolut irațional să demitem Guvernul în pandemie și să lăsăm situația în voia soartei petnru 45 de zile sau pentru luni întregi”, a declarat Mihai Popșoi la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Totodată, vicepreședintele Parlamentului, deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Alexandru Slusari, susține că în următoarele zile formațiunea va veni cu o viziune despre cum ar putea fi demis actualul executiv. Potrivit lui, în actuala conjunctură parlamentară cele mai potrivite ar fi alegerile parlamentare anticipate, dar din punct de vedere juridic acestea sunt imposibil de organizat, iar din punct de vedere social și economic aceasta ar fi o catastrofă.

Întrebat cum ar putea să ajungă la un numitor comun, de exemplu, cu grupurile Șor și „Pro Moldova” referitor la demiterea Guvernului și numirea unui executiv nou, Alexandru Slusari spune că nu-l interesează interesele celor două grupuri. „Pe noi nu ne interesează interesul lor. Dacă vor cu adevărat și vorbesc cinstit că vor un guvern pro-european, fără ca noi să le oferim oarecare garanții, fără ca să vină și să spună „pe noi să nu ne atingă Procuratura”, ei trebuie să voteze cinstit pentru moțiunea de cenzură și pentru un nou executiv pro-european”, a menționat parlamentarul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram