/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atac la Harkov. Autoritățile din Kiev îndeamnă oamenii să nu meargă la biserică de Paște

Un centru de plasament din nordul țării, atacat de COVID-19. O sută de persoane au fost testate la coronavirus

missing
11 mai 2020, ora 18:11

Un nou focar de infecție cu coronavirus. Focarul a izbucnit la Centrul de plasament pentru persoane cu dizabilități mentale din satul Bădiceni, raionul Soroca, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19.

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, până la această oră au fost confirmate trei cazuri de contaminare în rândul angajaților și unul printre beneficiarii Centrului. Două se află în tratament la domiciliu, o persoană este internată în Spitalul raional Soroca și alta este spitalizată în Spitalul de Psihiatrie din Bălți.

Astăzi, în cadrul instituției, a fost efectuată testarea a 100 de persoane – 96 de beneficiari și doi lucrători ai centrului.

Totodată, au fost determinate niște măsuri restrictive în contextul prevenirii și controlului COVID-19 în cadrul instituției vizate. Țin atât de triajul în rândul angajaților și beneficiarilor”, a precizat ministra.

În cadrul Centrului de plasament sunt 382 de beneficiari și 214 angajați. „Riscul este extrem de mare”, a notat Dumbrăveanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram