Mai mulți primari și consilieri locali din diferite raioane ale republicii anunță că părăsesc Partidul Democrat, dar nu se alătură grupului „Pro Moldova”, așa cum a fost în cazurile anterioare, ci aderă la Partidul Șor.

Pleacă din PDM primarul satului Pârlița din raionul Soroca, cel din Onești, raionul Strășeni și conducătorul satului Coteala din raionul Briceni, și mai mulți consilieri locali.

Primarul din Pârlița, Gheorghe Buzurniuc, și 6 consilieri menționează în declarația semnată că în PDM nu mai există viziune, program și nici un sprijin pentru membrii echipei și pentru cetățeni, iar interesele PDM nu coincid cu aspirațiile cetățenilor. Semnatarii declarației afirmă că aderă la Partidul „ȘOR”, care este singura formațiune care a reușit să livreze cetățenilor rezultate concrete.

Primarul satului Coteala, raionul Briceni, Mircea Crăciun, a declarat că va avea o oportunitate bună să realizeze proiecte în at, dacă va adera la Partidul Șor.

Iar Oleg Cotelea, primar de Onești și mai mulți consilierii locali ai PDM au acuzat în declarația pe care au semnat-o că  PDM a uitat că prioritatea unui partid sunt cetățenii.

„E timpul să-i susținem pe politicienii cu voință și care au capacități de a transpune în viață proiecte și inițiative social-economice”, și-au argumentat aleșii locali decizia de a adera la Partidul Șor.

Amintim că, în ultima perioadă, mai mulți aleși locali din diferite raioane și-au anunțat plecarea din Partidul Democrat, dar s-au aliat cu fostul lor coleg de partid Andrian Candu, care a creat grupul parlamentar „Pro Moldova”, împreună cu alți 6 deputați democrați ce au ieșit din PDM. Ulterior, grupul parlamentar s-a mărit și a ajuns la 9 deputați, împreună cu Ruxanda Glavan și Elena Bacalu.

Alți trei deputați care au anunțat vineri că părăsesc PDM, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și susțin că rămân deocamdată deputați independenți și vor face parte doar din blocul antiguvernamental propus de Andrian Candu pentru debarcarea Guvernului Chicu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!